Deseti međunarodni turistički sajam Place2Go u Zagrebu će od 24. do 26. ožujka okupiti 200 izlagača iz 17 država. Predstavit će ponudu i trendove iz raznih segmenata turizma i putovanja, a zemlja-partner sajma ove je godine Alžir, najavili su organizatori na konferenciji za medije

– Izazov je raditi sajam, posebno ove godine u punom formatu nakon pandemije te deseti put, što treba potvrditi kvalitetom. Ulaz je za sve besplatan i time želimo približiti turističke mogućnosti široj, ali i poslovnoj publici za susrete i dogovore. Vjerujemo da ćemo, kao i do sada, biti zanimljivi i atraktivni programom, panelima, prezentacijama, ali i s novim izlagačima, istaknula je direktorica sajma Damjana Domanovac.

Sajam će se odražati u zagrebačkoj Areni, gdje će publika moći vidjeti i ponude domaćih tvrtki i destinacija, starih stranih izlagača, ali i novih, među kojima su, osim Alžira, i Albanije i Bugarske, a velik je broj izlagača iz susjedstva, najavila je Domanovac.

Alžir – zemlja partner sajma Place2GO

Veleposlanik Alžira u Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif naglasio je zadovoljstvo sudjelovanjem te zemlje i ocijenio to prilikom za turističke suradnje i bilateralnih odnosa Alžira i Hrvatske te za približavanje Alžira hrvatskim državljanima i obrnuto.

– Važna nam je i razmjena znanja dvije zemlje s tako velikim turističkim potencijalima, primjerice UNESCO-ovih lokaliteta imamo puno u obje zemlje, rekao je veleposlanik, najavljujući da će na sajmu 24. ožujka biti potpisan i memorandum o razumijevanju za suradnju u području turizma između Alžira i Hrvatske.

Croatia Airlines uvodi četiri nove linije

Među izlagačima su i oni iz ratom pogođene Ukrajine, potom izlagači iz Austrije, Nizozemske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugi, a Domanovac je najavila i niz gastro degustacija, nagradnih igara, promocija i sličnog. Istaknula je suradnju s Croatia Airlinesom, kao generalnim sponzorom, čiji je direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo poručio da je sajam i za tu kompaniju dobara prilika da predstaviti nove proljetne i ljetne linije.

– Uz postojeće, u proljeće i ljeto uvodimo i četiri nove linije – Dubrovnik-Prag, Split-Skoplje, Split-Oslo i Bol-München, povezujući tako Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta u ljetnom redu letenja, kazao je Žabo.

Organizatori su najavili i niz stručnih panela i prezentacija s raznim temama, primjerice umjetne inteligencije u turizmu, održivosti i cjelogodišnjeg turizma, nautike, savjeta za putovanja i druge. Na sajmu će se pozornost posvetiti i ljubiteljima putovanja. Običaje, okuse, nošnje, kulturu svijeta osim iz perspektive izlagača, posjetiteljima će predstaviti i predavači među kojima su i Andrea Trgovčević Iličić, Hrvoje Rupčić, Andrea Buča i drugi.

#ljepotaHRVATSKE iz drugog ugla

Novost ove godine je što i posjetitelji mogu postati svojevrsni izlagači, jer se na sajmu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom traži 20 najljepših fotografija Hrvatske. Domanovac je objasnila da svatko može prijaviti najviše tri fotografije, a 20 najljepših koje izabere žiri bit će dio sajma, dok će tri fotografije s najvišim ocjenama biti nagrađene.

Pokrovitelji ovogodišnjeg 10. jubilarnog sajma su Predsjednik RH Zoran Milanović, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.