Split će se povezati s Bruxellesom i Hannoverom, Zadar s Berlinom i Maastrichtom, iz Zagreba će se moći putovati i za Antwerpen i Amsterdam, u koji će se moći i izravno iz Slavonskog Broda, koji se povezuje i s Frankfurtom, dok se Županja povezuje s Antwerpenom i Bonnom

++ iz Dalmacije, Slavonije i glavnog grada Hrvatske ove jeseni do nekih od najljepših gradova u Europi

++ udobna sjedala, više prostora, utičnice i besplatan Internet jamče maksimalnu udobnost

++ iskoristite sve prednosti putovanja uz 15% popusta

(Zagreb, 10. rujna 2021.) Jesenska čežnja za lutanjem ili samo želja za iskorištavanjem preostalih toplih dana prije nego zima prekrije Europu, bez obzira na motiv putovanja, FlixBus od ove jeseni povezuje sve hrvatske regije s još nekima od najatraktivnijih gradova Europe. Bez obzira na to jeste li ljubitelj umjetnosti i starina, gurman, želite posjećivati glazbene koncerte ili istraživati modne dućane, na popisu FlixBus destinacija ove jeseni pronaći ćete nešto za sebe.

FlixBus od 15. rujna uz postojeće uvodi i nove europske linije, pa će se tako od dalmatinskih gradova Split povezati s Bruxellesom i Hannoverom, a Zadar s Berlinom i Maastrichtom. Iz Zagreba će se moći putovati i za Antwerpen i Amsterdam, a do Amsterdama će se moći i izravno iz Slavonskog Broda, koji se povezuje i s Frankfurtom. Županja će se povezati s Antwerpenom i Bonnom. Sve to uz više prostora između sjedala, besplatan Internet, utičnice kod svakog sjedala kako bi bili dostupni tijekom cijelog putovanja. U udobnim FlixBus autobusima slobodno spavajte cijelim putem do krajnje destinacije, a kartu prihvatljive cijene kupite putem aplikacije te je prilikom ulaska u autobus pokažite na zaslonu mobilnog uređaja.

Odlučite li se posjetiti Amsterdam, skočite izravno iz autobusa na bicikl pa razgledajte grad koristeći 400 kilometara biciklističkih staza. Svakako svratite u Museumplein, četvrt poznatu po muzejima gdje se nalazi Van Goghov muzej i nacionalni muzej Rijksmuseum. Na Leidsepleinu – glavnom trgu s kafićima i restoranima, kušajte nizozemske specijalitete kao što su Bitterballen, pržene mesne okruglice koje savršeno pašu uz pivo ili  Stroopwafel, ukusni vafel kao dodatak jutarnjoj kavi.

Znate li da u Antwerpenu postoji cijeli distrikt posvećen dijamantima? Tamo se obrađuju i prodaju dijamanti pa možete razgledati brojne dućane s dragim kamenjem. Prošetajte središtem grada punim povijesnih znamenitosti kao što su impresivna Gradska vijećnica i velika tržnica Grote Markt, a za slatki predah posjetite zadivljujući Antwerp Chocolate Museum i naučite sve o ovoj omiljenoj slastici.

Berlin nije samo najveći i glavni grad Njemačke, nego i grad umjetnika, umjetnosti i muzeja kojih je više od 170. Važno je odredište i za sve ljubitelje klasične glazbe, a u njemu se isprepliću moderna arhitektura i povijesne građevine. Ako volite modu, svakako ove jeseni zavirite u Friedrichstrasse, šoping ulicu s ekskluzivnim dućanima. Berlin je i idealno odredište za sve gurmane jer se taj grad može pohvaliti restoranima s ukupno 28 Michelinovih zvjezdica.

FlixBus je ove jeseni svojim putnicima osigurao kodove za 15% popusta. Broj kodova je ograničen, a mogu se skinuti do 30. rujna i vrijede za sva putovanja do 15. studenog 2021. Kodove potražite na linku, a informacije o svim FlixBus destinacijama dostupnima iz Hrvatske na web stranici www.FlixBus.hr.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na  taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.