Hrvatska turistička zajednica na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram pokrenula je treći nastavak kampanje „Epic Week in Croatia“. Ove godine kampanja nudi čak 218 aktivnosti za kreiranje idealnog godišnjeg odmora. U sklopu kampanje kreirana je i nagradna igra s glavnom nagradom koja uključuje nezaboravno putovanje u Hrvatsku. Riječ je o kampanji koja potiče fanove i potencijalne turiste da kreiraju svoj odmor iz snova, a kojeg mogu provesti upravo u Hrvatskoj. Cilj kampanje je dodatno pozicioniranje Hrvatske kao destinacije bogate i široke ponude u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe.

Koncept „Epic Week“ kampanje omogućuje svim sudionicima kreiranje svog idealnog odmora i to putem posebno izrađene web stranice kampanje, na kojoj je ponuđeno 218 aktivnosti i doživljaja. Svi sudionici imaju mogućnost odabira top sedam aktivnosti koje čine njihov odmor iz snova, a osim aktivnosti sudionici također mogu birati lokacije, znamenitosti, gradove, ali i okuse koje žele doživjeti i okusiti tijekom svog posjeta Hrvatskoj. U nagradnoj igri sudjeluju svi oni koji su odabranih top sedam aktivnosti podijelili na svojim profilima na društvenim mrežama, a u veliko finale ulaze oni sudionici čije su objave prikupile najveći broj lajkova. Glavnu nagradu osvaja ona osoba koja ima najbolji argumentirani opis zašto baš ona zaslužuje putovanje u Hrvatsku, a u sklopu kojega će doživjeti upravo onih sedam aktivnosti koje je odabrala za svoj odmor iz snova.

„Riječ je o vrlo uspješnoj kampanji koja u svakoj novoj inačici nudi nešto novo i postiže sve bolje rezultate. Tako se u sklopu prvog nastavka kampanje fanovima na društvenim mrežama nudila 101 aktivnost. U drugom nastavku smo kreirali i ponudili 200 aktivnosti, a sada u trećem nastavku nudimo čak 218 aktivnosti koje se mogu doživjeti u hrvatskim destinacijama. U sklopu prvog nastavka kampanje ostvarili smo doseg od gotovo 13 milijuna ljudi i privukli više od 10 tisuća novih fanova na društvenim mrežama. Drugi nastavak polučio je također odlične rezultate, odnosno doseg od gotovo 40 milijuna ljudi, a kanale HTZ-a na društvenim mrežama počelo je pratiti više od 50 tisuća novih fanova. Očekujemo da će treći nastavak premašiti sve dosadašnje rezultate i tako doprinijeti pozicioniranju Hrvatske kao atraktivne destinacije bogate ponude“, naglasio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjećamo, u sklopu drugog dijela promotivne kampanje pobjedu je odnijela natjecateljica iz Italije, dok je pobjednica prve kampanje bila natjecateljica iz Poljske. Kampanja i nagradna igra ove je godine aktualna do 23. svibnja pa će početkom lipnja biti poznato s kojeg tržišta dolazi pobjednik ili pobjednica trećeg nastavka kampanje „Epic Week in Croatia“.